Новият национален селекционер по баскетбол Любомир Минчев заяви, че не е имал колебания дали да приеме предложението на федерация, след като първоначално бе отхвърлен като вариант. Договорът му е за четири години.

„Като потенциал наистина не разполагаме с потенциала на водещите отбори в Европа, но пред години, когато съм бил асистент в националния отбор, много добре знам кога тимът е играл добре и е надскачал себе си и кога е играл под възможностите си. Зависи от съзнанието, от работата пред подготовката, за да успеем да играем на максимума на възможностите и да постигнем добри резултати“, коментира на пресконференцията при представянето си Любо Минчев и добави:

„Националният отбор е чест и желание да стигнеш до тази позиция. Никакви колебания не съм имал. Много мои приятели, че не трябва да приемам, но аз никога не съм подлагал това на съмение, дали трябва или не трябва. Независимо от случилото се, не съм имал никакво съмнение. След като г-н Глушков беше говорил с членовете на Управителния съвет, седнахме и говорихме. Не е стояло пред мен да се направя на обиден и да кажа – оправяйте се.“

„Всичко относно щаба и играчите ще го обявя след края на шампионата. Мисля, че така е редно. Макар и да съм имал разговори с г-н Глушков, не съм си позволявал да ходя и да говоря с други хора, без да е ясно. Смятам, че е редно да обявя всичко след приключването на шампионата“, сподели Минчев и продължи:

„Дали ще остана начело на Берое е въпрос на желание също и от страна на Берое. Договорът ми приключва по принцип, но не сме говорили на тази тема.“