Президентът на родната федерация по баскетбол Георги Глушков призна, че тепърва трябва да бъдат осигурени средства за подготовката на националния ни отбор за мъже, но дори да не бъдат намерени допълнителни спонсори, то централата има резерви, които ще използва.

„Ако трябва да сме искрени, не си спомням да сме правили компромиси с мъжкия национален отбор. Въпросът е друг. Сега трябва да намерим пари, за да обезпечим подготовката, а ако не ги намерим, ще използваме резервите на федерацията. Имаме и резерви“, сподели Глушков и разкри още:

„Имах едно изискване да бъда по-близо и по-информиран за това какво се случва в отбора, за да можем да управляваме процеса. В хода на всички дискусии, нито един от членовете на Управителния съвет не е казал лоша дума за Любомир Минчев.“

На пресконференцията по представянето на Любо Минчев стана ясно, че засега фаворит за приеме доманските срещи на националния тим е Арена Ботевград,но окончателно решение не е взето.

„След отказа на Шарон Друкер, на Управителния съвет бе обсъждана кандидатурата на Любомир Минчев. Проведохме разговори, на които се разбрахме по основните неща и стигнахме до споразумение. Договорът на Любо Минчев е за два цикъла – за четири години“, коментира Георги Глушков и добави:

„Ако сте забелязали в последните години доста трудно избираме национални треньори не само при мъжете, а и при подрастващите. Изборът на Георги Младенов беше особен. Имаше доста хора против. На третия път го избрахме. Самият избор не беше убедителен, което после доведе до това освобождаване. След това казах, че трябва да узреем и да бъдем единни в решенията си и да знаем къде отиваме и какво следва. След освобождававето на Георги Младенов, което можеше да се случи по друг начин и по друго време, което признавам за грешка, но аз смятам, че в момента сме узрели да мислим да бъдещето на българския баскетбол като цяло. Признавам за тази грешка. Втората, която казвате е, че не сме се събрали. До последно ни държаха за участие на един турнир в Китай, но беше предпочетен един частен отбор.“


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS