Двама български таланти бяха наградени след финала на силния международен турнир за кадети в Анкара "Тюрк Телеком". Павлин Иванов и Тенчо Тенчев получиха индивидуални призове за номер 1 в двете най-престижни класации в надпреварата - съответно за топ-реализатор и за най-добър борец.

Иванов, който този сезон е в школата на Бенетон (Тревизо) отбеляза средно по 23.3 точки в 6-те си мача за кадетския национален отбор на България, който завърши 9-и в крайното класиране. Той изпревари с почти 4 точки втория в класирането при реализаторите - полякът Михал Михалак.

В същата класация Тенчев е трети със средно 18 точки на мач. Центърът, който също се подвизава в чужбина, в Дания, има и по 12.4 овладени топки, с което е категоричнонай-добър борец на турнира. Вторият, Владислав Трушкин (Русия) е с 9.3. трети пак е българин - Димитър Димитров от Римини (Италия) с 8,4 овладени отскочили топки на мач.

"Това е голямо постижение. Турците спечелиха финала и залата беше пълна с важни хора. Атмосферата беше невероятна. И насред всичко това две наши момчета получиха наградите си. Постижението на Тенчо е невероятно, защото той е само 203 см и изпревари далеч по-високи противници при борците", коментира държавният треньор на кадетите Георги Димитров пред БТА.