Националният отбор на България по баскетбол за младежи до 20 години ще играе в група В на европейското първенство, дивизия А в Италия от 7-и до 19-и юли следващата година.

Съперници на българите ще бъдат отборите на Сърбия, Гърция, Латвия и Израел.

На европейското първенство за жени до 20 години, дивизия В България е в група с Великобритания, Швеция, Румъния, Черна гора, Босна и Херцеговина, Гърция, Литва, Австрия и Израел. Шампионатът ще се проведе в Подгорица (Черна гора) между 2-12 юли догодина.

На първенството на Европа за юноши до 18 години, дивизия В в Австрия (23 юли-2 август 2015 година) България ще има са съперници Естония, Англия, Албания, Швейцария и Полша.

При девойките до 18 години България е в група D заедно с Босна и Херцеговина, Ирландия, Англия и Латвия. Шампионът в дивизия В ще се проведе в Румъния от 30-и юли до 10-и август догодина.

При кадетите до 16 години българите ще спорят с Дания, Румъния, Полша, Шотландия и Словакия в група А на дивизия Б. Домакин на надпреварата ще бъде София между 6-16 август.

На европейското първенство по баскетбол за кадетки, дивизия В в Охрид (Македония) от 13-и до 23-и август България ще играе със Словения, Шотландия, Естония и Украйна. /БТА