Младежкият ни отбор по баскетбол ще изиграе поредната си контрола от подготовката на Европейското първенство в Македония. Съставът на България до 20 години, воден от треньора Иван Чолаков излиза довечера срещу студентския отбор на страната ни в зала „Христо Ботев”. Двубоят е насрочен за 18 часа и ще е първа проверка за селекцията, която Тити Папазов ще заведе на Универсиадата в Сърбия в началото на юли.

Баскетболистите на Чолаков вече изиграха два приятелски мача с връстниците си от Израел в Правец и постигнаха две победи, съответно с 87:69 и 79:76 точки. В отбора, който ще се бори за влизане в А дивизия в тази възраст са двама от включените от Пини Гершон в разширения състав на мъжкия тим на България – Александър Янев и Божидар Аврамов. Шампионатът на Стария континент за 20-годишните в Б дивизия е от 16 до 26 юли в Скопие, а българите са в група с домакините от Македония, Австрия и Унгария.

Университетският състав на страната ни пък се събра преди два дни и се готви за участие на турнира в Белград от 2-ри до 12-ти юли. Сред селектираните са други повикани от Пини при мъжете – Асен Великов, Златин Георгиев, Станислав Славейков, Христо Николов, Иван Лилов и Чавдар Костов. България е в група с Украйна и Япония на Универсиада 2009, като срещите са на 3-ти и 4-ти юли.

Двата състава ще изиграят още една контрола по между си на 30-ти юни в Правец.