Младежкият национален отбор по баскетбол допусна минимална загуба от Полша, във втората си среща от силния международен турнир в Истанбул. Баскетболистите имаха шанс в края да настигнат съперника, но отстъпиха на поляците със 72:76, след пропуски от тройката.

Утре българските баскетболисти играят срещу Сърбия, който е лидер в нашата група А с две победи. При победа над сърбите, България все още има шанс за първото място.

През първото полувреме играта на нашите момчета не спореше, и само Александър Везенков и Николай Грозев бележеха в коша на съперника. На почивката Полша водеше с 45:34. След паузата все пак се разиграха и още от българските състезатели, което доведе до намаляването на пасива, и в последната четвърт играта съвсем се изравни.

В последните минути от двубоя, разликата стана само точка, но Полша завърши силно, и макар че имаха стрелби в края, за да намалят изоставането още.

За България 26 точки и 11 борби записа Александър Везенков, Николай Грозев се включи с 19 точки, а Ники Стоянов - с 13. За поляците Даниел Шимкевич вкара 18.