Селекционерът на националния отбор за мъже се спря на 23 имена, от които ще избира, за мачовете срещу Франция и Русия в средата на септември. 

Националите започват втората фаза от същинските квалификации за световното първенство в Китай през 2019 г. с домакинство на Франция. По традиция двубоят на 13 септември ще се играе в „Арена Ботевград“. На 16 септември, навръх рождения ден на Любомир Минчев, българите гостуват на Русия.

Тези 23-ма баскетболисти ще бъдат картотекирани във ФИБА, а по-късно този месец селекционерът ще обяви колко и кои от тях ще повика за кратка подготовка и двата предстоящи през септември дубоя.

"Лъвовете" ще се съберат за подготовка на 8 септември, като последни ще се присъединят момчетата от Левски Лукойл и Рилски спортист, които ще играят за Суперкупата на България на 8 септември, отново е Ботевград. 

Още не е изяснена ситуацията с участието в този прозорец на Александър Везенков от Олимпиакос и Дий Бост от руския Химки. Съществува огромна веряотност гардът да се завърне в тима, след като в Русия обявиха, че ще разчитат на съотборника му Алексей Швед.

Ето и сред кои ще избира Минчев:
Дий Бост, Станимир Маринов, Асен Великов, Венцислав Петков, Деян Карамфилов, Божидар Аврамов, Иван Лилов, Мартин Маринов, Христо Захариев, Николай Стоянов, Златин Георгиев, Павел Маринов, Чавдар Костов, Крис Минков, Йордан Минчев, Александър Янев, Александър Везенков, Димитър Димитров, Цветомир Чернокожев, Станислав Ваклинов, Велислав Гълъбов, Николай Вангелов, Джейсън Уошбърн