Националният селекционер Любомир Минчев сподели, че очаква натурализираният гард Дий Бост да се присъедини към отбора за квалификациите за Световното първенство 2019 през февруари. Александър Везенков обаче най-вероятно няма да играе за България в този прозорец.

Минчев бе избран за Треньор на годината за 2017-та, след като с клубния си тим Берое спечели Купата на България и Балканската лига, а постигна и успехи с националния отбор.

Наградиха най-добрите в баскетбола у нас за 2017

"Националният отбор си има ядро, на което всеки треньор се осланя. В момента не мога да кажа повече, надявам се всички да са здрави и да могат да дойдат," заяви Минчев. "Дий Бост ще бъде част от отбора. Везенков не знам дали ще може да дойде. Ще видим дали ще попада в състава следващия месец. За съжаление на 23-ти има мач с Барселона, когато ние играем с Чехия в Ботевград. Вероятността този път той да не дойде е доста голяма."

"2017-та бе година на крайностите - много успешна, но на края с много проблеми. Но и за клубния и националния отбор бе наистина успешна. Наградите са следствие на работата и резултатите, нещо допълнително. Треньорите не работят за тях, те са признанието на успехите, които постигат. Това, че е признание от колегите мен повече ме радва."

"Трябва да сме оптимисти. Колкото и някои неща да не ни харесват, моментната ситуация да не е добра, това е нашата работа и ние трябва да работим и да вярваме, че ще дойдат по-добри дни за баскетбола. Има много причини да се стигне от старите дни до сегашното ниво. Но това е отражение на случващото се в държавата," допълни треньорът.