Селекционерът на националния отбор по баскетбол Любомир Минчев призна, че ткимът е допуснал много грешки през второто полувреме при загубата със 76:78 от Чехия.
"Имахме по-лоша организация в нападение в третата четвърт и по-слаба защита в последната четвърт. Направихме доста грешки през второто полувреме. Имахме шансове да увеличим разликата на контраатака през второто полувреме, но допуснахме доста грешки и накрая и късметът не беше на наша страна. Неприятно е за всички ни да загубим този мач, но не мога да бъда недоволен като старанието на играчите."

"Срещу Чехия и Финландия бяхме много близо, но загубихме и двата мача с по две точки. Иска ми се и на гостуванията да можем да направим такива равностойни мачове и дори да ги спечелим с разлика, ако можем. И на нас, и на Финландия сега ни предстоят пътувания и се надявам да направим добър мач, въпреки умората. Александър Везенков ме увери, че за следващия мач ще дойде и ще играе, така че го очакваме направо в Хелзинки."

Плеймейкърът на националния отбор Дий Бост сподели от своя страна:

"Не успяхме, изпуснахме този мач. Те играха много по-добре от нас през второто полувреме и успяха да вкарат някои много трудни стрелби в края на нападенията си. Направихме твърде много грешки през второто полувреме, но сега трябва да се опитаме да спечелим следващия си мач. Целта пред нас остава да се класираме за следващата фаза." /БТА