Контузия стана причина за промяна в състава на националния отбор по баскетбол още в началото на лагера преди квалификациите за световното първенство в Китай през 2019 година. Повиканият от Левски 2014 Крис Минков има болки в краката след мача на "сините" срещу Рилски спортист и днес трябва да премине ядрено-магнитен резонанс.

Това принуди Любомир Минчев да върне в състава Павлин Иванов, който пропусна предишния квалификационен цикъл заради травма. Общо девет състезатели се събраха в Правец. Днес от клубните си отбори ще пристигнат капитанът Чавдар Костов от Македония и центърът, играещ в Италия - Николай Вангелов.

По-късно в състава се очаква да пристигне и Александър Везенков. В понеделник в 19.00 часа в "Арена Ботевград" е първата тренировка на избраниците на селекционера Минчев. Във вторник в 11.00 часа Любомир Минчев и някои от състезателите ще дадат пресконференция преди старта на световните квалификации.

На нея ще бъде представен и новият спонсор на отбора. България започва участието си в тези квалификации на 24 ноември в 19 часа в "Арена Ботевград", а цената на билетите е 5 лв. Три дни по-късно България гостува на Исландия. Третият отбор в групата е Чехия.