„Нашата група беше най-равностойна и затова и не излезе вторият отбор”, сподели на летище София капитанът на националния ни тим Стефан Георгиев - Торо при пристигането на баскетболистите ни от Грузия, където изиграха последния си двубой от групите на евроквалификациите.

„Рискувахме, гонехме да победим с по-голяма разлика, но през второто полувреме не ни вървеше стрелбата, както първото. През първото полувреме, каквото хвърлихме, общо-взето това вкарахме. Не се получи просто. Загубата в Белгия и загубата от Грузия в София мисля, че решиха квалификациите”, коментира още по-големият брат Георгиев.

На въпрос дали остава в състава и за допълнителните квалификации Торо каза: „Има много време до догодина. Ще го реша тогава.”

„Не мисля, че нещо ни е липсвало. Колективът беше добър. Много от младите момчета, които бяха за първа година в отбора, се включиха много добре. Просто грешки наши, които бяха малки, но в такива моменти са съществени, не ни дадоха възможност да победим в тези два мача, които казах- с Грузия тук и с Белгия като гост. Ако ги бяхме взели, щяхме да сме първи и сега спокойно да ходим до Грузия на екскурзия, а не да гоним голяма разлика, която просто много трудно щеше да стане. Трябваше да имаме уникален късмет, който беше само през първото полувреме. През второто не ни покри и затова така стана”, заяви още Стефан Георгиев.