Капитанът на националния отбор по баскетбол Чавдар Костов заяви категорично, че ако България не се класира за същинските квалификации, ще е "голям срам".

България е в група с Португалия и Беларус в предварителните пресявки, като първите два отиват напред в същинската група за Мондиал 2019.

"Заминаваме с много добро настроение. Свършихме добра работа в подготовката и мисля, че сме готови да покажем на какво сме способни в първия мач," коментира усмихнат Костов. "Времето мина доста бързо, но момчетата бяха големи професионалисти. Всички тренираха на 100%, нямахме сериозни контузии. Готови сме."

"Превъзхождаме Португалия във всички компоненти. В контролите бяхме изморени, но сега мисля, че ще сме в оптимална форма и ще се разгърнем," сигурен е гардът.

Задължително класиране?! "Не е задължително, а не знам какво. И двата отбора са от нашето ниво. Имаме много млади момчета, но доста добре се сработихме. Мисля, че на 100% ще се класираме. Ако не се класираме, ще е голям срам."

"За мен е голямо удоволствие да съм капитан. Не ми се налага да ги строявам. Със сигурност ще има какво да си кажем преди първия мач, но от мен съветът ще е концентрация, това ни липсваше до момента само," завърши Чавдар Костов.