„Естествено, че съм щастлив, че отново съм в отбора. Най-много се радвам за това, че момчетата застанаха зад мен и ме подкрепиха”, сподели баскетболният национал Калоян Иванов, който получи благословията на селекционера Пини Гершон да се върне в състава. Калоян поднови тренировки със съотборниците си тази сутрин в зала „Универсиада”.

„Показаха желание да бъда в отбора и да продължим заедно напред. Това е. Извиних се на треньора и на момчетата. Те казаха, че ще продължим напред нормално. Моята реакция беше изцяло плод на емоция, такъв ми е характерът. Вече решението на треньора аз не мога да го коментирам. Нямам представа. Все още не мога да разбера за кое от двете неща ме изгониха – за това, че ритнах стола или за това, че не останах в съблекалнята, както той поръча. Важното е, че всичко се оправи, че стигнахме до консенсус накрая. Взехме решение за доброто на баскетбола, надявам се”, допълни единият от близнаците Иванов.

Макар и сериозно посмекчил тона, Калоян се пошегува с представителите на медиите, които изчакаха да приключи закритата тренировка на отбора:

„Поуката от този случай ли? Не хранете журналистите. Шегувам се, разбира се. Поуката е, че трябва да сдържаме емоциите си извън терена. Това е, което трябва да направя и всичко за доброто на баскетбола все пак. Да премисляме преди всяко действие.”

„Брат ми никога няма да се отдели от мен. Винаги е стоял зад мен. Неговото решение беше да не играе, ако аз не съм в отбора. Не знам дали всичко е забравено, но е подминато. Вървим напред и мислим за другите неща, които следват – мачове, тренировки”, коментира още националът и заяви по повод поражението от Черна гора: „Всяка загуба е добре дошла стига да не е на Европейското и да ни показва грешките, които правим.”

На хипотетичния въпрос, ако в края на подготовката например, Деян е в състава на Гершон, а той - не, дали ще го приемат, Калоян каза:

„Ще го приемем, разбира се. Стига да е основано на спортно-технически качества на играча и ако аз или Деян не се вписваме в отбора. Той решава, вече ние също имаме право на решение.”