Абсолютна подкрепа за Пини Гершон изказа заместник-министърът на спорта Иван Ценов, който е и изпълнителен директор на баскетболната ни федерация.

„Много неприятна ситуация. Смятам, че един месец преди Европейското първенство, да се случват такива неща е недопустимо и лично аз съм твърдо на страна на старши треньора на отбора. В крайна сметка довели сме в България човек, който е такова име в Европа и сега, ако започнем да се съмняваме и в неговите качества, което генетично ни е заложено на нас българите, че ние се съмняваме във всичко. Щом започнахме да се съмняваме и в Пини Гершон защо е дошъл в България и че търси някаква лична изгода, значи нещата не са добри”, коментира Иван Ценов за скандала в националния ни отбор по баскетбол, изгонването на Калоян Иванов и намерението на брат му Деян да го последва.

„В крайна сметка Пини ще вземе крайното решение. Смятам, че разумът ще надделее при близнаците и няма да продължават с това нещо, защото нормално е да се върнат в отбора, да се извинят и работата да продължи. Да не говорим, че Европейското първенство е на всеки две години, а ние не се класираме всеки път”, добави Ценов.