Испания дублира европейската си титла по баскетбол, след като спечели на финала в Каунас с 98:85 срещу Франция. Това е втори пореден шампионски трофей за Испания, след като отборът триумфира и през 2009 година.

Испания контролираше мача от началото до края и не даде шанс на Франция дори да се доближи до титлата.

Франция започна силно мача и след две бързи атаки поведе с 4:0, но с тройка на Хуан Карлос Наваро испанците уравновесиха нещата.

Французите, които по време на шампионата показаха стабилна защита в този мач не успяха да се справят с разнообразните атаки на Испания.  На полувремето испанците водеха с 9 точки – 50:41.

Отборът на Франция се опита да промени ситуацията в началото на третата част, но Паркър и компания отново не успяха да спрат Калдерон, Наваро, Пау Гасол, Марк Гасол и Руди Фернандес.

Хуан Карлос Наваро бе определен за най-полезен играч на турнира. Той бе най-резултатен във финала с 27 точки, а също така се отличи с пет асистенции. Серж Ибака направи пет чадъра, а Пау Гасол завърши с дабъл-дабъл – 17 точки и 10 борби. Руди Фернандес, Калдерон и Марк Гасол също преминаха границата от 10 точки.

За французите Тони Паркър се отчете с 26 точки и по 5 борби и асистенции, а Борис Диау добави 12 точки и 7 асистенции.