Испания победи Аржентина за втори път в рамките на четири дни, като този път с особено убедителна разлика – 87:62. Двата отбора се готвят за Олимпийския турнир по баскетбол, който стартира точно след две седмици.

Олимпийските шампиони обаче могат да бъдат сериозно притеснени, че не се намират във форма, и ще им бъде трудно с подобна игра да защитят титлата си. Испанците от своя страна със сигурност ще са един от топ-фаворитите за златото, след като демонстрираха изключителна игра в контролите до момента.

Световните шампиони водеха с пет точки след първата част, с девет на почивката, а най-силната им четвърт бе последната, в която позволиха на Аржентина да отбележи едва седем точки. И двата състава не започнаха добре тези последни десет минути, но впоследствие домакините направиха силна финална серия за разгромния резултат.

Мачът се игра в северозападния испански град Оренсе пред 6500 зрители, а атмосферата бе нажежена както във всяка среща между тези два отбора.

Най-резултатен за Испания бе Хуан Карлос Наваро с 16 точки, Хосе Калдерон добави 15, а тийнейджърът Рики Рубио и Берни Родригес се отчетоха с по 11. Карлос Делфино завърши с 15 точки за Аржентина, а Андрес Ночиони вкара 12. Звездите от НБА Ману Джинобили и Фабрицио Оберто успяха да реализират едва осем точки общо.

Лошата новина за испанския тим бе контузията на Раул Лопес. Гардът на Реал Мадрид получи разтежение в адуктурите на десния крак още в първата четвърт, и напусна принудително терена. В следващите 24 часа ще се разбере какво е състоянието на Раул и дали той ще може да пътува с отбора за Пекин. Ако се окаже, че не може, той ще бъде заместен или от Карлос Кабесас, или от Серхио Родригес.