Националният отбор по баскетбол за мъже до 20 години ще се изправи срещу отборите на Словения, Словакия, Естония, Молдова и Албания на еЕвропейското първенство, Дивизия Б това лято.

Жребият за шампионатите на Стария континент при подрастващите бе изтеглен в Мюнхен. 

Националите ни в тази възраст ще се върнат на европейската сцена в София, напомня официалният сайт на баскетболната централа.

Европейското първенство у нас ще се проведе от 13 до 22 юли, като отново ще е в три зали. Треньор на селекцията ни ще бъде Константин Папазов.

Очаква се в тима да бъдат включени последните двама българи, попадали в Идеален отбор на Европейско първенство за подрастващи – Йордан Минчев и Иван Алипиев. Те и съотборниците му със сигурност ще разчитат много и на подкрепата от цялата баскетболна общественост и феновете в София.

Националният отбор по баскетбол на България за юноши до 18 години ще се изправи срещу съставите на Швеция, Словакия, Словения, Дания и Албания на европейското първенство, Дивизия Б това лято. Баскетболистите, водени от треньора Мануел Марков ще имат шанса да се борят за предно класиране в Скопие, Македония, от 27 юли до 5 август.

Миналото лято, в Талин, Естония, отборът ни в тази възраст, воден пак от Мануел Марков, вдигна високо летвата, като се класира на 7-мо място и бе на крачка от полуфиналите. На този турнир в Идеалния отбор влезе Иван Алипиев, който бе и сред топ-реализторите в турнира.