Баскетболистът Хрисимир Димитров слага край на кариерата си в националния ни тим. Играчът, който е заслужил с работата и отношението си към баскетбола уважението и на съотборници, и на съперници, заяви след пристигането на българския тим на летище София, че ще се отдаде изцяло на изявите си в Спартак Плевен.

„Наистина съжаляваме, че нямахме късмет в тази квалификация, защото и той беше необходим. Жалко е, защото исках да участвам поне на още едно Европейско първенство, но не се получи, въпреки че се опитах да дам всичко от себе си. Това е реалността. Надявам се младите да участват на всички европейски първенство. Още миналата година можеше да се класираме. Всичко е минало”.

„Да, това беше за мен последна година в националния отбор. Мислех още след миналите квалификации да се откажа, но след като имаше някакъв шанс реших да опитам, но от тук нататък има много талантливи момчета, които да получават игрово време и в клубните си отбори. Радвам се, че Спартак Плевен разчита на мен и търси перспектива. Сега ще се концентрирам изцяло в клубния си тим”, каза Хриси Димитров.