Обнадежден и доволен остана селекционерът на женския национален отбор Хосе Мария Бусета след жребия за допълнителните квалификации за Евробаскет 2011 в Полша. В Мюнхен жребият отреди българките да са в група с Унгария, Украйна, Холандия и Финландия.

"Допълнителните квалификации са нова възможност за всички отбори, които ще участват, така че всички ще бъдат максимално подготвени. За нас е добре, че Сърбия и Италия не са в групата ни. Заслужавахме този късмет, след като се представихме толкова добре в квалификациите и заехме второ място за жребия в допълнителните квалификации. Всъщност така се разминахме със сръбкините. По принцип Украйна и Унгария ще са най-силните тимове в нашия поток, но Финландия и Холандия също ще са трудни за преодоляване съперници. Системата на тези допълнителни квалификации - четири мача за шест дни, е тежка", каза Бусета.

"Състезателките трябва да са максимално подготвени и да са готови да играят на високо ниво във всеки един миг. Много е важно и къде ще играем. Ако приемем турнира в Русе, за нас ще бъде невероятно. През лятото публиката в Русе бе от огромно значение за нас, помогна ни много. Ще е много по-трудно за нас ако Унгария или Холандия вземат домакинството. При всички положения обаче ние ще направим всичко по силите си, да завършим първи в групата и да играем плейоф с победителя от другата група за място на финалите. Целта ни остава да се класираме за Евробаскет. Това ще е поредната стъпка на растеж за нашия млад отбор. Надявам се всички състезателки да продължат развитието си по възходяща линия през зимата и да са готови да помогнат на националния отбор", сподели от Мадрид испанският специалист.

Той вече изпрати писма до всички свои възпитанички, с които да ги мотивира и накара да продължават да работят за израстването си в баскетбола, съобщава официалният сайт на БФБаскетбол.