Българският национален отбор по баскетбол за жени записа четвърта загуба в европейските квалификации, този път особено болезнено, само с две точки от състава на Румъния. Момичетата на Хосе Мария Бусета заемат последно място в група D, и на практика шансовете им за класиране са на нулата. В събота България приема Испания, отново в Правец.

Старши треньорът Бусета коментира след двубоя с Румъния:

Мисля, че през първото полувреме не играхме добре в защита. Но през второто доста подобрихме този аспект от играта си. Имахме и добра преднина от седем точки, и в този момент мисля, че трябваше да си спечелим мача. Но не взехме добри решения в нападение в последните минути, и така пропуснахме много възможности да отбележим точки. Съперникът ни вкарваше много днес, с отличен процент, това е.

Мариета Кърчовска игра доста днес, има ли някакъв проблем със Зорница Костова, някаква контузия?

Мариета Кърчовска бе необходима днес, за да спрем една от техните състезателки, и свърши чудесна работа, но за съжаление излезе за пет лични нарушения. Това бе идеята ми още с включването й в отбора. Това няма нищо общо с Костова, двете могат да играят заедно. Мариета свърши отлична работа,още повече, че по принцип не играе много. Много добър мач за нея.

Какво очаквате от следващия мач, с Испания?

Трябва да мислим мач за мач. Да се опитваме да подобряваме играта си. Мисля, че с всеки мач сме малко по-добри. Може би не е достатъчно, но това трябва да правим. Испания е много силен отбор, но ще трябва да излезем и да играем.

Националката Димана Георгиева сподели: „Съжалявам много за неприятната загуба. Момичетата се бориха докрай и дадоха всичко от себе си, но ни липсваше малко шанс в края. Това ни костваше и загубата. В събота идва Испания и трябва да се представим по-подобаващ начин, тъй като те са много силен отбор. Продължаваме да играем във всеки мач, няма да се предаваме и ще се борим докрай“.