Малко повече от три месеца преди старта на евроквалификациите по баскетбол един от младите таланти на Грузия определи групата, в която попадна и България, като непредсказуема. Националите ни са в компанията на грузинците, Полша, Португалия и Белгия.

„Имаме шансове. В групата ни няма фаворит. Можем да продължим напред, защото имаме добър тил”, казва 18-годишният Торнике Шенгелия. Младокът е сред най-перспективните играчи на Грузия и носи екипа на испанския Валенсия.

„Ако играя само за първия отбор, не получавам много възможности за изява, затова във втория тим имам повече игрово време. Повечето мачове винаги са от полза”, разсъждава грузинецът.

Шенгелия защитаваше честта на националния си тим на Европейското за младежи до 20 години в дивизия Б миналата година и записа средна 17.4 точки, 6.6 борби и 3.3 асистенции на мач. Колкото до участието му в мъжкия състав на Грузия 205-сантиметровото крило коментира: Беше невероятно да влезем в А дивизия. Натрупах опит и играх със страхотни състезатели.”