Начело с центъра на Атланта Хоукс Заза Пачулия пристигна в София грузинският национален отбор по баскетбол. Именно Грузия е следващият съперник на мъжкия ни състав по пътя към Европейското първенство в Литва през 2011-та година.

Двубоят е от 18 часа в зала „Универсиада”, като и България, и Грузия имат по 2 победи и 1 загуба в групата от евроквалификациите. Грузинците биха Португалия със 73:57 точки в последния си мач в сряда, а след България пътуват за гостуване в Полша.

Заза Пачулия пък е водещия баскетболист за противника ни до момента. 210-сантиметровият център има средно по 21 точки на мач. Съставът на Грузия пък е воден от сърбина Игор Кокошков, който е помощник-треньор във Финикс Сънс, а през 2004-та и 2005-та бе асистент на Желко Обрадович в националния тим на Сърбия.

Друг от съперниците на националния ни отбор Полша има проблеми с контузии. Кжиштоф Шубарга е аут от състава за доста време, заради травма на коляното, а Адам Лапета е с изкълчен глезен. Поляците приемат Белгия утре, а домакинският мач на баскетболистите ни срещу тях е на 23-ти август в София.