Най-полезният играч за България от старта на евроквалификациите Филип Виденов е тормозен от болки в кръста и както селекционерът Росен Барчовски съобщи е изиграл двубоя в Белгия на обезболяващи инжекции. „Филип прояви един малък героизъм. Получи схващане и се наложи още на обяд да му се бие инжекция, а после и още една. Пак игра много добре. Сега отива на процедури и се надявам до събота да се оправи. Знам, че каквото зависи от него ще го направи”, даде повече подробности Барчовски на летище София при пристигането на националния ни тим по баскетбол след поражението в Антверпен.

Старши треньорът на баскетболистите ни пак се върна към развитието на срещата, която изпрати състава ни на третото място във временното класиране в групата: „Луд мач. Защитата ни беше далеч от това, което работихме цяло лято и започнахме да правим детински грешки. В третата част направихме усилия, но грешките си продължиха до края. Все пак можехме да спечелим мача. Ако има нещо хубаво, това е, че загубихме с малка разлика от пряк конкурент, а това може да се окаже много важно и за сетен път си доказахме, че имаме характер.”

Колкото до съперникът на България в събота - Грузия и сметките за класиране на Евро 2011 Росен Барчовски сподели: „До края трябва да спечелим домакинските си мачове и това ще ни направи победите 5. По първоначална преценка можеше да са достатъчни, но нашата група не върви според прогнозите и много е вероятно да ни трябва победа навън, а и победи с по-голяма разлика. Всичко е възможно да се случи.”