Отборът на Франция се класира за полуфиналите на европейското първенство по баскетбол за жени в Латвия и Сърбия след драматична победа с 84:80 (27:16, 8:16, 19:22, 14:14, 16:12) след продължение над Белгия.

В Белград французойките форсираха допълнителен период с тройка на Бриа Хартли само 12 секунди преди края на редовното време. В продължението инициативата бе на тяхна страна, а за това помогна и изгонването за пет фаула на Ема Месеман, което обаче бе твърде спорно. Срещата започна отлично за френския отбор, който поведе с 19:5 точки, но постепенно белгииките заиграха по-добре. Още до почивката те стопиха пасива си до 3 точки, а през голяма част от второто полувреме дори бяха и напред в резултата. 

Състезателките на треньора Филип Месдах можеха да се поздравят с победа още в редовното време, но в последните две минути изпуснаха цели 4 наказателни удара поред. Над всички в мача за Франция бе центърът Сандрин Грюда, която завърши с 33 точки и 10 борби. Още 13 точки прибави Оливия Епупа, а с 12 завърши Хартли.

За белгииките Ема Месеман отбеляза 24 точки, докато Ким Месдах остана с 16 точки и 10 борби. В полуфиналите Франция ще играе с Великобритания.