Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков заяви, че е доволен от класирането на тима за същинските световни квалификации и поздрави отбора за показаната игра.

"Искахме да видим истински отбор. Тази година съм сигурен, че имахме отбор от момчета, които искаха да играят за себе си и за България и да се представят достойно. Треньорът заедно с щаба си и състезатели работиха сериозно. Това е техен успех", коментира Георги Глушков след завръщането на състава от Беларус, където изигра последния си мач от предварителната фаза на квалификациите.

Любо Минчев: Рядко към доволен, но сега съм

"Поздравявам Любо Минчев, че успя да създаде такава атмосфера. Възхитен съм. В последните години бях позагубил малко вяра. Надявам се, че ще продължат да растат", добави още Глушков.

Чавдар Костов: Имаме химия и това се видя

По повод конфликта между ФИБА и Евролигата и проблемът с евентуалното неучастие на част от националите, които играят в Евролигата, в световните квалификации, Георги Глушков коментира:

"На този етап нищо не можем да направим. Знаете, че ФИБА и Евролигата са в конфликт. По последна информация по усмотрение на клубовете те ще пускат играчите или не. Надявам се да се вземе едно общо решение, като повлияе и испанското министерство на спорта, защото Испания също има доста национали в двата турнира."