„Да, имам треньор на националния отбор – Шарон Друкер. Доста дискусии имаше, преценявахме За и Против. Всички се изказаха и накрая взехме решение“, заяви президентът на федерацията ни по баскетбол Георги Глушков, който обяви решението след Управителния съвет за избора на национален треньор. Той призна, че една от дискутираните теми при избора на чуждестранен специалист е, че българските треньори може би нямат достатъчен авторитет сред играчите.

„С един глас против. Говорихме за много неща от рода кой ще участва, как се определя състава, какво трябва да направим ние като Управителен съвет. Знаем, че ще е трудно в квалификациите. Знаехме, че при евентуална следващата фаза, нещата се променят“, каза още Глушков и продължи:

„Като се събрахме миналата година нещата клоняха повече към чужденец, а аз настоях всички да се включат, за да разсъждаваме върху всички треньори. Днес всички бяха подготвени и смятам, че решението е взето след сериозна дискусия и анализ.“

„Имаме уговорка с Друкер за тази квалификация и евентуално, ако се класираме за Европейското първенство. Досега не сме имали проблеми с викането на играчите. Надявам се всички, които са здрави да играят. Надявам се всички да са здрави. На мен ми се иска близнаците на играят, но Калоян каза, че няма да участва, а за Деян ще разберем“, коментира Георги Глушков и добави:

„Имаше дискусии и натежа явно мнението за чужд треньор. На този етап разчитаме на чужд треньор за тези квалификации. Казах, че за тази квалификация ще направим най-доброто, за да се класираме.“


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS