Отборите финалисти при момичетата и момчетата до 14 години ще имат възможност групово да посетят мача на националния отбор по баскетбол за мъже срещу Исландия.

Тимът ни посреща Исландия в може би най-важния си двубой от квалификациите за Световното първенство в Китай през 2019 година.

Мачът е на 29 юни, от 18 часа в „Арена Ботевград“, а билетите вече са в продажба и по касите на залата. Пропуските са с цена 5 лева и са в обръщение и в мрежата на ticketpro.bg. Най-нетърпеливите фенове, които си купят билети от касите на „Арена Ботевград“ ще  получат и подарък – картичка за автограф на любим играч от селекцията на Любомир Минчев.

Както е известно, финалите за момчета до 14 години ще се играят в столичните зали "Триадица" и "Румен Пейчев" от 26 до 30 юни. По същото време най-добрите тимове в тази възраст при момичетата ще спорят за титлата в Самоков.

За да стимулира бъдещите звезди на България, президентът на БФБаскетбол Георги Глушков реши да зарадва отборите, събрани в София, с безплатен транспорт за мача в Ботевград, съобщи официалният сайт на родната централа.

От ръководството на домакина на финалите при момиченцата Рилски спортист също се включиха в акцията и обявиха, че ще осигурят един автобус за отборите, играещи в Самоков, желаещи да гледат двубоя на националния отбор.

Във Фейсбук страницата на БФБаскетбол пък все още очакват записвания на фенове, желаещи да ползват безплатен транспорт. Желаещи се приемат до запълване на наличните места и срещу показан билет за мача.