Двама от най-популярните български баскетболисти в чужбина – братята Васил и Илиян Евтимови, може да облекат екипа на националния ни отбор. Поне такова е желанието на старши треньора Пини Гершон, който на днешното награждаване за Отбор на август, коментира, че би могъл да се възползва от техните услуги. Братята са синове на бившия център на Левски Илия Евтимов, който от години живее във Франция, а и Васко и Илиян имат френско гражданство. Двамата обаче не са играли за Франция от седем години.

„Братята Евтимови могат да ни помогнат. Да видим дали това може да се случи”, коментира наставникът Гершон, а генералният секретар и юрист на баскетболната ни федерация Елеонора Рангелова разкри, че има такъв вариант. „На 6-ти октомври има заседание на юридическата комисия на ФИБА-Европа и тогава ще има подробности”, заяви Рангелова.

И докато в събота всички в лагера на българския национален отбор ще стискат палци за успех на Финландия над Италия, което може да ни прати на Евро 2009, то Филип Виденов ще трябва да пътува до Испания, където да лекуват контузената му ръка. Има шанс обаче Виденов да бъде до съотборниците си при гостуването в Торино, дори и да не може да им помогне на терена. В състава пък би трябвало да се върне Калоян Иванов. „Той ще играе, когато само пожелае”, заяви 56-годишният наставник на държавния ни отбор.

Пини Гершон и Тити Папазов превърнаха награждаването на мъжкия ни тим по баскетбол за Номер 1 за август в истинско шоу. Двамата специалисти демонстрираха близките си отношения и с чувство за хумор, но и напълно искрено споделиха пред журналистите, че работата им в екип е удоволствие.

„Обичам мястото, където живея и хората около мен. Обичам Тити! Без него нямаше да стигне до тук. Ако не беше до мен в последните няколко месеца, щях да скоча от някои покрив”, изрече Пини, а Тити отговори: „Ама приятелю, аз ще чакам долу!”