По-големият брат от фамилията Евтимови – Васко сподели за Гонг от Щатите, където е в момента, че е много щастлив от възможността да играе за България, но все още се надява и по-малкият му брат Илиян да получи разрешение да облече националния ни екип по баскетбол.

„През два три дни чувам различни неща и не съм сигурен засега, дали наистина решението за Илиян е „не”. Докато няма краен отговор все още се надявам, за да може да му разрешат и на него. Единственият, с който съм говорил е Джо Гомис. Той е гард, играе на позиция 2. Каза ми, че ще играе за Франция. С другите играчи много не поддържам връзка, ама той ми беше съотборник миналата година. Опитах се да се обадя на Тони Паркър, но като че ли е невъзможно да се свържеш с него, защото аз се обадих и на агента му, за да го питам за неговия номер, дали мога да му се обадя, но така и не можах да се свържа с Тони Паркър. Ще се опитам по други начин да му намеря телефонния номер, защото той откакто се е оженил много трудно хората се свързват с него. Ще видим, защото много ми се иска да може и брат ми да играе за България. Той не е на 20 години, а вече е на 26 и ми е малко странно, че можели да го използват в бъдеще. Не е викан досега в мъжкия състав, единствено е играл за отбора под 20 години на Франция. Никога не е играл в първия отбор”, заяви Васил Евтимов.

208-сантиметровият баскетболист коментира още:

„Иначе съм много доволен, защото много време вече чаках да дойде отговорът за мен. Много съм щастлив и много се радвам, че ще мога да играя за България. Моята подготовка вече започна още преди месец и половина, защото съм в Америка вече от два месеца. Болеше ме петата и не можах да завърша сезона нормално в Украйна. Петата ме болеше действително в продължение на 4-5 месеца. Вече съм напълно излекуван и от месец и половина тренирам нормално. Подготвям се с треньор по физическа подготовка. В най-скоро време започвам да играя пет на пет с университета на Северна Каролина, защото те започват да играят до 10 дни и това също го чакам с нетърпение. Според мен след около 2-3 седмици ще се върна в България, защото искам да гледам финалите. За мен е много голяма тръпка. Даже много по-голяма тръпка ще е да играя за България, отколкото за Франция. Никога не съм се чувствал французин, въпреки че съм играл за Франция. Много по-щастлив ще съм да играя за България и се надявам да го докажа това на хората, защото има хора, които не вярват, че се чувствам българин, защото съм напуснал страната много малък. Искам да докажа на всички, че имам страхотно желание да помогна на момчетата това лято и се надявам подготовката да започне, колко се може по-рано, защото наистина много искам да помогна и много ми се играе.”

„Пини Гершон го познавам от много години. Преди две години като играех в Болоня, ние играхме срещу Олимпиакос. Имах добър мач срещу тях тогава. Не мога да го оценявам. Той е невероятен треньор, който се е доказал в Европа и го познават и в Америка. Миналата година посетих и тренировките на националния тим. За България това дава по-голямо самочувствие на играчите и това се виждаше”, добави Васко Евтимов.