Националът Васил Евтимов призна, че е бил изключително развълнуван в първите си минути с екипа на България по време на успешната проверка с Кипър в зала „Универсиада”.

„Бях много развълнуван, но като за първи мач съм доволен. Това е само началото. Надявам се, че от сега нататък ще мога да помагам на България, за да постигнем целите си. Имаме още горе-долу 1 месец да се подготвим и да се надяваме, че ще продължаваме така. Не мога да кажа, че съм напълно възстановен, защото все пак чувствам малка болка. Затова треньорът реши да играя по-малко днес, за да мога да се включвам постепенно и да не получавам болки в крака”, коментира Евтимов след двубоя.

„Сега знаем, че може да ни помогне много. Трябва да го запазим здрав, което е много важно. Точно затова той игра само 25 минути. Той и останалите трябва да са готови след месец. Играчите изглеждат уморени, но точно сега е времето за това, а не на Европейското. Опитваме се да разпределяме игровото време между състезателите. Днес се опитахме да играем по-здрава защита. Понякога успяваме, понякога – не, но се учим”, пък бе категоричен селекционерът Пини Гершон.