Баскетболист Номер 1 на България за 2008-ма година Деян Иванов се представи на ниво в първата проверка на националите ни срещу Белгия снощи в зала „Универсиада”. България победи с 91:66 точки, а довечера двата състава отново се изправят един срещу друг от 20.45 часа.

„Определено Белгия е по-сериозен съперник от Португалия и това ни мотивира в интерес на истината. Както виждате ги бихме с по-голяма разлика, отколкото бихме Португалия във втория мач. Доста добре се справихме в защита. Важно е да побеждаваме в тези мачове, защото на нас ни трябва самочувствие на победители, което ще ни помогне на Европейското първенство. Това е единственото, което ни трябва. Всичко друго можем да го постигнем, единствено ни трябва самочувствие. Това ни различава от по-големите отбори”, сподели пред Гонг Деян Иванов.

„Определено ще бъдат доста по-агресивни. Все пак този мач беше доста на физика. Успяхме да ги нервираме и съм сигурен, че ще бъдат доста по-агресивни във втория мач, защото и без това половината явно са каратисти в този отбор”, добави още баскетболистът на италианския Монтегранаро.