Един от най-обичаните сръбски баскетболисти Деян Бодирога, който приключи с активната си състезателна кариера и в момента е генерален мениджър на италианския Лотоматика Рома коментира, че България е способна на изненада в групата от предстоящите евроквалификации. „Ситуацията е нова за нас, защото скоро не сме участвали в квалификации”, каза бившият капитан на националния тим на Западната ни съседка.

Мъжкият ни представителен отбор воден от Пини Гершон ще се изправи срещу Сърбия, Италия, Унгария и Финландия в битка за класиране на Европейското първенство в Полша през 2009-та година.

Деян Бодирога е съвсем наясно със ситуацията в италианския баскетбол, както и отзивите след изтегления жребий във Венеция.

Малко след пристигането си в Сърбия Бодирога се появи в белградската зала „Пионир” придружен от брат си Желко и заяви още: „Треньорът Карло Рекалкати каза преди жребия, че единственият състав, който не желае в групата е Сърбия. Италианците са респектирани от нас и съзнават, че пътят им към Полша ще е много тежък. Не трябва да подценяваме България и Финландия, които са способни на изненада.”