Българският национален отбор по баскетбол за жени спечели втората си контролна среща в Самоков срещу състава на Полша с 88:84, съобщава bulgarianbasket.com. Момичетата на Георги Божков успяха да вземат реванш за загубата ден по-рано и надделяха над силния си съперник. Мачът бе игран в 4 части по 12 минути. След слаба първа четвърт, след която нашите момичета губеха с 13 точки, постепенно те взеха инициативата и не само се върнаха в мача, но и поведоха убедително. След третата част България бе напред с 13 точки разлика (71:58). Финалният щурм на полякините направи загубата им само по-почетна.

Радостина Славова направи много силен мач, като отбеляза 23 точки. Тя показа също, че може да стреля добре от разстояние –реализира 5 от 6-те опита от зоната на трите точки. Влязлата като резерва Таня Чиров вкара 14 точки във втория си мач с националния екип, а Теодора Петрова добави 13 точки.

Екатерина Димитрова, Жаклин Златанова и Мария Цанкова, които участваха на Евробаскет за жени до 20 години в София се присъединиха към отбора, но не взеха участие в мача.

Програмата на България продължава с участие на турнира „Иван Гълъбов” в Перник от 8-ми до 10-ти август с участието на Словения, Румъния и Финландия. След това отборът пътува за италианския Бормио, за да играе в още по-силен турнир с Русия, Италия и Турция от 12-ти до 14-ти август.

Първата допълнителна квалификация за Евробаскет 2007 е на 29-ти август срещу състава на Унгария.