България започва нова битка за голямата сцена на европейския баскетбол. Националният ни отбор за мъже стартира довечера квалификациите за шампионата на Стария континент през 2015-а година. След неуспешния опит през миналата година в първата квалификация, сего отборът ни, вече воден от легендата Георги Младенов има нов шанс. 

Довечера тимът ни приема Холандия от 20.30 часа в Арена Самоков. Другите два съперника в групата ни ка Черна гора и Израел, като домакинствата на тези два състава ще се играят в зала „Универсиада” в София. Победителите в седемте групи и шест от най-добрите втори отбора ще се класират на Евробаскет 2015. 

Преди година баскетболистите ни останаха само на крачка от предварително класиране на шампионата, след като загубиха във втория мач от двубоя с Естония. Националите победиха с 58:55 точки в София, но в реванша отстъпиха с 49:61 и така естонците намериха място на следващото Европейско. 

Последните на Младенов и момчетата му обаче са насочени само напред към предстоящото ново предизвикателство. Отборът ни ще преследва своите шансове, а първото препятствие е Холандия довечера.