Българският национален отбор по баскетбол за юноши до 18 години претърпя неприятна трета поредна загуба на Европейското първенство в Мадрид. Тимът ни загуби от Израел с 63:74 (14:12, 15:21, 17:23, 17:18) и остана последен в класирането на група Б. Така момчетата на Юлиан Аладжов ще трябва да се борят за мястото си в Дивизия А, като в следващия етап ще срещнат Италия, загубилият отбор от Русия или Румъния, както и отбор от група Д - Словения, Германия или Хърватия.

Българските момчета започнаха добре срещата, която в първата си част бе равностойна, но изпуснаха контрола над събитията в края на втората четвърт. Само за минута и половина те изгубиха преднина от седем точки и позволиха на израелците да поведат точно преди почивката. През второто полувреме нашият отбор така и не успя да се върне в мача и вместо това опонентът постепенно увеличаваше аванса си до края.

Най-резултатен за България в мача с Израел бе Христо Захариев с 19 точки и 5 борби. Съотборникът на Захариев в Левски Цветелин Иванов реализира 13 точки, а Божидар Аврамов добави 10. Стрелбата от тройката обаче не вървеше на българските юноши, като те успяха да вкарат едва девет от 33 опита. За разлика от тях, съперникът от Израел не разчиташе на далечни изстрели, а на повече пробиви и стрелба от средно разстояние, което му донесе успех. Българският тим изостана сериозно и в борбата под коша, особено в защита.