Женският национален отбор на България по баскетбол допусна втора загуба в квалификациите за ЕвроБаскет 2023. Обновеният и подмладен тим на Стефан Михайлов загуби от действащия европейски шампион Сърбия с 51:79 (9:25, 7:31, 22:10, 13:13) в зала "Ранко Жеравица" в Белград.
 
Така "лъвиците" остават на последната трета позиция в своята група "Е" с баланс от 0-2, докато сръбкините вече са първи с актив от 2-0. Между тях е отборът на Хърватия, който е с 1 победа и 1 загуба на сметката си. Именно срещу този съперник е следващият мач на България - в неделя от 20:00 часа във Вуковар.
 
"Плавите" свършиха по-голямата част от задачата си през първото полувреме, в което домакините наказваха грешките на по-неопитния си опонент и логично се изстреляха напред в резултата. Българките успяха да отбележат само 16 спрямо 56 точки за Сърбия през първите 20 минути, като това до голяма степен предопредели крайния изход. 
 
Все пак момичетата на Стефан Михайлов показаха съвсем различно лице през второто полувреме, като само в третата четвърт нанизаха повече точки, отколкото за цялото първо полувреме. България спечели частта с 22:10, като остана равностойна и в последната част, за да може натрупаната разлика да падне до известна степен - краен резултат 79:51.
 
Тина Крайшник завърши с 18 точки за сръбкините, а Борислава Христова бе най-резултатна за България с 14 точки.