Националният ни тим по баскетбол победи Белгия с 12 точки разлика 78:66 в първата от двете планирани контроли в зала „Универсиада”. Баскетболистите ни продължават подготовката си за европейските квалификации това лято.

След 21 точки на Филип Виденов и 13 на Стефан Георгиев тимът ни успя да преодолее съпротивата на белгийците и контролираше развоя на събитията на терена през целия двубой.

Разликата дори достигна 18 точки в полза на българите.На почивката резултатът бе 40:31, а след 30 минути отборът ни водеше 62:50.

Пред едва стотина зрители старши треньорът Пини Гершон даде възможност за изява на почти всички състезатели, с които разполага.

Младокът Божидар Аврамов записа първи мач с мъжкия ни тим под ръководството на израелеца и за 12 минути завърши с 8 точки.

С 9 точки завърши капитанът Тодор Стойков, който заслужи доста похвали с представянето си.

Пини Гершон не може да разчита на възстановяващия се от контузия Калоян Иванов, а неговият брат близнак Деян влезе в игра за кратко само през първото полувреме.

Натурализираният плеймейкър Ибрахим Джабер отново стартира в титулярната петица на националния ни тим и очевидно селекционерът ще разчита все повече на него.

Другият американец, който получи български паспорт наскоро Кейзъл Уесън тази сутрин си замина от България, но състезателят по принцип не можеше да бъде използван, защото се възстановява от операция на коляното.

Утре България и Белгия играят още една контрола помежду си от 18:30 часа в зала „Универсиада”.