Испанският треньор на националния отбор по баскетбол за жени до 20-годишна възраст Хосе Луис Ернандес обяви тима, който ще замине утре за Европейското първенство в Гдиня, Полша. Нашите отлитат сутринта в 7:30 ч. със самолет през Франкфурт до Гданск, а след това с автобус ще се придвижат до Гдиня. В четвъртък е първият мач на състава ни – срещу Сърбия от 16:00 ч. В група В са и съставите на Италия и Черна гора. България играе с бившата югославска република на 10 юли от 14 ч., а срещу „адзурите” – на 11 юли от 16,15 ч.

Придружаващ съдия с българския отбор е Владимир Цеков. С нашите ще пътува и старши треньорът на жените Хосе Мария Бусета, както и треньорът по физическа подготовка на женския представителен тим Хесус Домингес. Ето и съставът на Хосе Луис Ернандес:

Цветелина Кременлиева, Мила Виденова, Даниела Петева, Михаела Дилова, Анита Димитрова, Сара Маринова, Емилия Янчева, Анна Мария Божкова, Тонка Тенчева, Стефка Николова, Стефка Митева, Христина Иванова.

Преди да замине с девойките, Бусета определи и състава за третия летен лагер на женския национален отбор. Спецът извика Екатерина Димитрова, Зорница Костова, Радмила Нешева, Нели Пашева, Роксана Йорданова, Жаклин Златанова, Димана Георгиева, Веселка Тодорова, Мария Желязкова, Елена Янкова, Силвия Пеева, Анна Римпова, Зоя Станоева и Радостина Димитрова. Те ще се съберат в „Царско село” в София на 16 юли.