Старши треньорът на женския ни национален тим по баскетбол Хосе Мария Бусета си тръгва днес, но не за постоянно, а до следващия лагер на състезателките, който стартира на 18-ти юни. Испанецът вече проведе един тренировъчен лагер със селектираните баскетболистки и води състава на приятелски турнир в Словакия. Момичетата се събират отново през втората половина на юни, но тогава ще тренират в Самоков. Планирани са нови проверки с националния отбор на Русия до 25-годишна възраст и евентуално контролни срещи с Англия.

Бусета, който изгледа някои от срещите от финалите на държавното ни първенство при девойките до 19 години, вече имаше възможност да се запознае и с базата в Самоков и очевидно е харесал условията, при които ще се готвят националните ни баскетболистки.

В спор за място на финала при 19-годишните девойки излизат Рилски спортист срещу Дунав и Славия срещу Черно море Одесос. Мачовете се играят в зала „Христо Ботев” в София.

Новият селекционер на националния отбор за жени до 20-годишна възраст Хосе Луис Ернандес, който ще има за помощник Жасмин Цанкова, пък се готви за сбора на 5-ти юни в Правец. На девойките им предстои Европейското първенство в Гдиня (Полша), където съперници на българките са Италия, Сърбия и Черна гора.