Новият ни селекционер по баскетбол при жените Хосе Мария Бусета изгледа триумфа на натурализираната националка Ноел Куин и нейните съотборнички от Спартак Москва във финала на Евролигата. Руският клуб спечели титлата в престижната женска надпревара след успех над испанския Саламанка с 85:70 точки. Куин, която бе част от държавния ни тим през лятото в допълнителните евроквалификации под ръководството на Николай Боруков завърши с 3 точки за 11 минути на терена.

По време на Финалната четворка на Евролигата в Испания бе представен талисманът на Европейското първенство за жени в Латвия, което ще се проведе по-късно тази година. „Баня”, което е латвийската дума за „зайче” ще радва феновете на женския баскетбол на шампионата.

В Италия друга натурализираната баскетболистка – сръбкинята Таня Чиров и Асер Ерг Приоло се наложиха над Гергана Славчева с Комо със 79:49 точки. Чиров, която бе част от звездната селекция на женския ЦСКА по времето на Емил Коен завърши с 12 точки, а Славчева остана със 7 в актива си. Асер Ерг Приоло е 7-ми в Италия, а Комо е 8-ми с 10 точки по-малко.