Пътят до Менорка минава през София! До този извод стигнаха и в Босна ден преди мача с България в допълнителните евроквалификации по баскетбол. Очевидно първоначалното ехидно отношение започва леко да отстъпва на реалността…

„Идва най-важната среща по пътя към Испания”, пише местната преса и цитира изказвания на селекционера на националния отбор Ненад Маркович и баскетболиста Дамир Крупалия.

„Играхме отлично в защита срещу Унгария и не позволихме да ни отбележат повече от 70 точки. В нападение също се поправихме за разлика от първия двубой с България”, коментира старши треньорът Маркович, доволен от успеха, който изкачи тима му на първото място във временното класиране в групата.

„Ясно е, че мачът в София ще е решаващ. Българите показаха, че се яко неудобен съперник, но не и непобедим отбор. Ако ги притиснем можем да се надяваме на триумф”, казва още бившият баскетболист.

„Ще играем на нож и мъжки пък каквото стане! Нямаме контузии. България има солиден отбор, който играе доста колективно. Стойков е най-опасен, но това нищо не значи. Всеки от тях може да има ден и да реши срещата. Много желаем победата и се надявам да стигнем до нея”, заяви националът Дамир Крупалия.

Босненските издания обаче припомнят, че сблъсъкът утре ще се състои в зала „Универсиада”, от която техният тим няма никак добри спомени, тъй като точно в София претърпя поражение от Израел в миналогодишните евроквалификации.