Селекционерът на Босна и Херцеговина Ненад Маркович напусна клубния си отбор КК Босна зради незадоволителни резултати през миналия сезон. Маркович подаде оставка, но обяви, че не се чувства единствения виновник за това, че тимът не успя да спечели нито купата, нито шампионата на страната, съобщава bulgarianbasket.com.

Оттук нататък Маркович ще се съсредоточи върху подготовката на националния отбор за квалификациите за Евробаскет 2007. Босна и Херцеговина е в една група с България и Унгария в баражите. От днес отборът се събира в Сараево, ще тренира там една седмица, а след това ще бъде на лагер в Пула до 22 юли.

През изтеклата седмица Маркович имаше на разположение да избира от широк списък от млади играчи. Ето и състава на Босна:

Саша Василиевич, Алексей Нешович, Неманя Гордич, Терел Касъл, Джей Ар Бремър, Феликс Коядинович, Нихад Джедович, Дамир Мършич, Ясмин Хукич, Един Бавчич, Муйо Тулкович, Анте Машич, Кенан Байрамович, Мирза Телетович, Дамир Крупалия,

Оливър Стевич, Ермин Язвин, Елемедин Киканович, Есмир Ризвич.

Засега селекционерът Ненад Маркович няма да може да разчита на Харис Муйезинович, Елвир Овчина и Хенри Домеркант.

Босна и Херцеговина ще изиграе две приятелски среши със студентските състави на Сърбия и Турция, а преди мача с България на 8 август са планирани още проверки.