След много силен мач Босна и Херцеговина успя да победи Унгария на техен терен с 83:68 и излезе начело в класирането на група А от допълнителните квалификации за Евробаскет 2007. Босненците показаха, че са класа над Унгария и фаворит номер едно да излязат от нашата група.

Първото полувреме беше оспорвано и не предвещаваше такава разлика в точките накрая. Разликата достигна дори 21 точки минута преди последния сигнал (81:60). Все пак домакините намалиха на 15 в края, което на практика няма никакво значение, съобщи bulgarianbasket.com.

Унгарците бяха в мача през първите двадесет минути, като губеха на полувремето само с 3 точки (31:34). Те изравниха за последно в самото начало на третата част (36:36).

След 7 поредни точки, Босна успя да поведе и не позволи обръщане в срещата. Те поддържаха разлика от 7 до 10 точки до края на третата част. В средата на четвъртата част унгарците отново имаха период, в който не успяха да отбележат в продължение на 3 минути, което окончателно реши победителя в мача. През този период Босна и Херцеговина вкараха няколко решителни тройки, които отчаяха съперника. Гостите дори си позволиха и атрактивна игра в края на срещата, като завършиха няколко акции със забивки в противниковия кош.

Феликс Коядинович бе най-резултатния играч в мача с 16 точки. Той бе безпогрешен в стрелбата си (1/1 за 2 точки, 4/4 за 3 точки и 2/2 наказателни удари). Капитана на отбора Ясмин Хукич добави 14 точки и 10 борби, а Киканович и Телетович завършиха с по 12 точки.За домакините Балаш Симон и Мартон Бадер вкараха по 13 точки.

Босненците допуснаха едва 6 технически грешки в мача, а в същото време бяха безпощадни в стрелбата от зоната за 3 точки (12 от 27, 44.4 %).

Победата на Босна и Херцеговина в Унгария задължава българският национален отбор да победи в двата оставащи мача, за да се класира за допълнителния турнир в Менорка. Освен това в събота Босна трябва да бъде победена и с минимум 5 точки разлика. Следващият мач от групата е в зала „Универсиада” в София срещу Босна и Херцеговина.