Селекционерът на женския ни национален отбор по баскетбол Николай Боруков обяви окончателния списък на състезателките, на които ще разчита по време на подготовката за европейските квалификации. В разширения състав попаднаха Екатерина Димитрова, Ивелина Вранчева, Диана Найденова, Зорница Костова, Евелина Гунева, Теодора Петрова, Анета Митева, Гергана Славчева, Роксана Йорданова, Мария Цанкова, Жаклин Златанова, Гергана Брънзова, Вера Перустийска, Милена Томова, Наталия Топалова, Радостина Славова, Ани Римпова, Димана Макариева и натурализираната сръбкиня Таня Чиров.

„Говорил съм с всички, които викам и имам уверенията им, че ще дадат всичко от себе си и мога да разчитам на тях. Възможно е още на лагера в Белмекен да съкратя малко списъка. Включвам четири по-млади състезателки, които ще се присъединят след европейското за жени до 20-годишна възраст. Те трябва да се опитат да се преборя с каките и да се наложат в състава”, коментира Боруков.

Баскетболистките ни се събират на 23-ти юни във Варна, където момичетата ще направят встъпителна подготовка до 29-и юни. От 30 юни до 20 юли ще бъде проведен високопланински лагер на Белмекен. На 25 и 26 юли тимът ще има първи проверки в Словакия срещу местния отбор, а на 28 и 29 юли предстоят контроли с Чехия в Бърно. От 4 до 24 август отборът ще се готви в Самоков, където освен на турнира „Иван Гълъбов” с участници още Швеция и Холандия, са предвидени и две контроли със Словения.