Бившата националка Десислава Ангелова, която от години работи във Франция, ще води националния тим на България за жени до 16 години до края на официалния ФИБА календар на отбора за 2018-а година. Това реши Управителният съвет на българската федерация по баскетбол след оттеглянето на Борислава Мандур от поста.

Утвърдено бе и предложението на Треньорската комисия Стефка Славова да е старши треньор на националния отбор за жени до 14 години, като има ангажимента да бъде и помощник треньор на националния отбор до 16 години.

Управата утвърди промяна в Наредбата, според която срещи от полуфиналната и финалната фаза на ДП – мъже, може да се провеждат само в зали с капацитет минимум 500 зрители. (отменя се 1200 зрители).

В раздел IX Финансови условия от Наредба подрастващи бяха приети следните допълнения и промени: "38.3. В зоналните, квалификационните и финалните турнири за А и Б групите /ако се провеждат в два и повече дни/ всички суми за хонорари и командировъчни на съдии, главни съдии и секретари и организационни разноски се поемат от отбора домакин.

38.4. В зоналните турнири, които се провеждат в един ден всички суми за хонорари и командировъчни на съдии, главни съдии, секретари и организационни разноски /лекар, чистачка, електротехник и където се налага парнаджия/ се разделят между участващите отбори поравно.

Всички тези суми се предават на определеният от отбора - домакин отговорник / срещу получен документ / при пристигането на гостуващите отбори в залата преди започването на срещите за деня. Отбор, който не е заплатил необходимата сума не се допуска до участие."

Предишен 38.4 става 38.5 -  „Преди сезона ( по изключение през настоящия сезон преди втори етап) регионалните представители трябва да влязат във връзка с участващите отбори и да съгласуват в писмен вид финансовите условия за участие на отборите във фестивалите до 8 г. и до 10 г. Окончателното решение за съответния регион трябва да бъде изпратено на БФ Баскетбол."