Промениха началния час на България – Финландия, посланици и еврокомисари лобират за освобождаването на Бост и Везенков, съобщават от българската федерация по баскетбол.

Казусът с мачовете на Везенков и Бост в Евролигата и световните квалификации

Промяна в началния час на двубоя на националния отбор за мъже с Финландия в световните квалификации се наложи 25 дни преди самия мач. Състезателите водени от треньора Любомир Минчев ще са домакини на Финландия на 24 ноември в „Арена Ботевград“.

Двубоят ще стартира в 19:00 часа.

Програма на световните квалификации за България

Ръководството на БФБаскетбол започна масирана акция по лобиране за освобождаването на двамата играчи от отбори в Евролигата от представителния тим – Александър Везенков от Барселона и Дий Бост от Жалгирис.

Президентът Георги Глушков подготви писма до посланиците на Испания и Литва у нас с молба за съдействие. Със случая бе запознат и еврокомисарят г-жа Мария Габриел. Бившият играч на Финикс в НБА говори и потърси съдействието и на генералния секретар на ФИБА Камил Новак.

Европейската комисия ще заседава по големия казус в баскетбола

Писмо с молба за съдействие от страна на министрите на спорта на Испания и Литва ще изпрати и българският министър на младежта и спорта Красен Кралев.