Националният ни тим по баскетбол за мъже се прибра без селекционера Пини Гершон в София след двете контроли, които изигра в Полша. Причината обаче е не друга, а двата дни почивка, които получиха състезателите. България записа победа и загуба по време на гостуването на поляците. Баскетболистите ще подновят тренировки в сряда, когато се прибират Гершон и кондиционният специалист Аврам Ковалски, който отскочиха да видят семействата си в Израел за кратко.

„Единият мач беше добър, а другият – не лош, беше много лош, но това е целта на контролите – да видиш кое е добро и кое е лошо. Продължаваме напред и се надявам, че всичко ще е ОК. Не мисля, че отборът показа две лица. Момчетата показаха, каквото се случва в подобни тренировъчни мачове – веднъж си много концентриран, а друг път – не толкова. Понякога има и чисто психологически проблеми, но именно заради това работим. Това беше два втората проверка срещу по-сериозен съперник. Победихме добър отбор и загубихме от добър състав. Имаме два дни почивка. Всички имат възможност да се видят със семействата и приятелите си”, коментира на летище София главният мениджър на националния ни отбор Шай Щрикс.

Представителният ни състав по баскетбол има планирани проверки срещу Македония и Белгия в началото на август.

Бившият рефер Щрикс, който е и спортен директор на стартиращата от новия сезон Балканска лига сподели, че му предстои пътуване до Гърция, за да уточни последните подробности около гръцкото участие в международното състезание: „Утре ще съм в Солун и се надявам да завършим всичко с гръцкия отбор в Балканската лига. После ще може да говорим повече за турнира. Надявам се до края на седмицата да имаме яснота и за третия български тим, които ще се включи в надпреварата догодина.”