Приятелските мачове на мъжкия национален отбор срещу Тунис днес и утре са от особена важност за треньорския щаб на националния ни отбор не по една или две причини.

Освен че по двубоите с шампиона на Африка днес (в 18 ч. в зала „Универсиада“) и утре – в същия час и на същото място, старши-треньорът на тима ни ще може да добие в игрова обстановка представа за състоянието на всички играчи, той ще има още една задача – да прецени формата на излекувания от контузия Джейсън Уошбърн.

Американецът от няколко дни е в София и тренира с отбора. При евентуалното отсъствие на Дий Бост за мачовете с Исландия на 29 юни и Чехия – като гост на 2 юли, Уошбърн може да бъде включен в групата за двата важни двубоя. 

Както е известно, Бост има ангажименти към лятната лига в НБА и до последно няма да е ясно, дали ще играе срещу Исландия.

Двубоите с водения от бившия национал Иван Костурков тим на Тунис са края на първата фаза от подготовката на мъжкия ни отбор. Другата седмица отборът се мести в Ботевград. 

В трети пореден прозорец от квалификациите за Световното първенство в Китай през 2019 "Арена Ботевград" ще бъде дом за националния отбор в битките им за класиране напред за следващата групова фаза. 

Момчетата на Любомир Минчев се надяват да получат още по-мощна и френетична подкрепа от феновете в залата.

Билетите за мача са с цена 5 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на ticketpro.bg.

Най-нетърпеливите фенове, които си купят билети от касите на „Арена Ботевград“ ще  получат и подарък – картичка за автограф на любим играч от селекцията на Любомир Минчев.