Националният ни баскетболен тим загуби от Швеция с 80:88 втората контрола между двата тима в Правец. Баскетболистите ни се представиха на по-ниско ниво от вчерашната среща със шведите, когато взеха убедителна победа.

Наставникът Тити Папазов пусна в игра пропусналите първата проверка Хрисимир Димитров, Стефан Георгиев, Златин Георгиев, Владимир Маринов и Никола Трайков, а даде почивка на близнаците Иванови, Асен Великов и Александър Груев. Центърът Николай Върбанов и Димитър Ангелов все още се възстановяват от травми.

Представителният ни отбор започна добре двубоя и поведе с 28:23 в края на първата четвъртина, но направи слаба втора част и на почивката губеше с 47:50.

Шведите продължиха да играят по-агресивно и в началото на второто полувреме, като след 30 минути игра резултатът бе 68:76. Българите опитаха да обърнат развоя на мача в последната четвъртина, но успяха само за кратко на намалят разликата, а после допуснаха съперникът да се поздрави с победата.

Капитанът Тодор Стойков бе най-резултатен с 13 точки, а Хрисимир Димитров и Данчо Бозов добавиха по 12 за България.

Подготовката на националния ни мъжки тим продължава с две конторли срещу Израел в зала „Триадица” в София този петък и събота.

„Гардовата двойка игра слабо. Като, че ли Тенчо днес бе доста уморен, а Торо игра под нивото си. От новите, които се включиха тази вечер само Хриси Димитров игра на ниво. Може би беше добре да се приземим, защото вчера играхме много добре. След днешния мач горе-долу съм наясно с нещата. Вижда се разликата в отношението на играчите днес и вчера. Най-вероятно в неделя ще определя 15 или 14 състезатели, който остават”, заяви старши треньорът Папазов.

„Нормално е да има лека умора. Най-важното е да направим добра подготовка и да влезем с амбицията да играем във всеки един мач. Дано в следващите контроли да повишим нивото си. Филип Виденов е важна фигура в нашия тим, но за съжаление отпадна след нелепа контузия. Дано скоро се възстанови и колкото може по-скоро да се върне в отбора. Дано да предаде от своята амбиция на по-младите. Ще опитаме с колективни усилия да компенсираме липсата му. Със сигурност ще дадем максимума от себе си”, коментира пък лидерът на тима ни Тодор Стойков.