Баскетболистът Филип Виденов, който отпадна от състава на националния отбор заради контузията на десния крак, изгледа от резервната скамейка снощната първа контрола на съотборниците си в Правец. Виденов има фрактура на стъпалото и няма да може да вземе участие в допълнителните евроквалификации, а най-вероятно му предстои оперативна намеса.

„Сигурно трябва да се направи лека операция. Лекарите ми казаха, че възстановяването ще отнеме около два месеца, но аз мисля, че и по-бързо може да стане,”, сподели Фил, който се вълнуваше наравно с останалите национали по време на срещата с Швеция.

„Вече имаме още една допълнителна цел – и заради Филип да се класираме на първенството,” заяви старши треньорът на България Тити Папазов и добави по повод другите играчи в националния: „Ники Върбанов също има здравословни проблеми и загуби доста време, но се надяваме да се възстанови скоро. Що се отнася до очакваното подкрепление на поста плеймейкър - имаме уговорка с Блекни да се присъедини до Наградата на София.”